Vo Svite pribudne v rekonštruovanom bývalom penzióne 36 nájomných bytov

30.09.2009 Poprad

Svit 29. septembra (TASR) – V podtatranskom meste Svit pribudne najneskôr v septembri budúceho roka 36 nájomných bytov v budove bývalého penziónu. O začínajúcej rekonštrukcii spomínaného objektu informoval TASR prednosta ...
Celkové náklady predstavujú približne 1,2 milióna eur (36,15 milióna Sk). \"Na tento projekt sa nám podarilo zabezpečiť finančné prostriedky zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a nenávratnú dotáciu od Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja (MVRR) SR na komplexnú rekonštrukciu tejto starej baťovskej budovy. Dodávateľ má zmluvne určenú jednoročnú lehotu, preto by sme mali v septembri 2010 prideliť jedno a trojizbové byty 36 úspešným žiadateľom, \" konštatoval Hutník.
Tamojšia samospráva odovzdala od roku 2002 do užívania 136 nájomných bytov. Prekážkou ďalšieho riešenia zdedeného dlhu v bytovej výstavbe v dôsledku niekdajšej stavebnej uzávery je nedostatok pozemkov. \"Bránia nám obmedzené možnosti nášho pomerne malého katastrálneho územia, \" vysvetlil prednosta s tým, že predpokladá veľký záujem o pridelenie nových bytov.
Pred kolaudáciou je obytný dom s 18 bytmi do osobného vlastníctva, ktorý vybudovala staroľubovnianska stavebná firma Pienstav, a. s. V prípravnom štádiu je individuálna bytová výstavba v mestskej časti Podskalka. Mesto Svit sa predbežne prikláňa k variantu pripravovaného územného plánu danej zóny s približne 40 rodinnými domami.
(1 EUR = 30,1260 SKK)
 

Vyberte región